Tavasz-ősz-tél

A Balaton partjára nem csak nyáron érdemes ellátogatni! Aki látta már a Balatont tavasszal, ősszel vagy akár télen, tudja, hogy ilyenkor még csodálatosabb a tó. Más és más arcát mutatja a különböző évszakokban, szebbek a színek, a fények – egyszerűen rabul ejtő. A tavasz és az ősz gyakran alkalmasak akár fürdőzésre is, de egy megnyugtató, kellemes sétára bármikor lehetőség van, vitorlázni, hajókázni, szörfözni és horgászni ilyenkor is lehet, sőt, télen akár a korcsolyázást, fakutyázást is ki lehet próbálni. A tó végtelennek tűnő jege és a jégkarneválok teljesen más élményt nyújtanak, mint a megszokott jégpályák.

Nem csak a Balaton miatt érdemes ellátogatni hozzánk! Tavasszal, ősszel és télen is rengeteg lehetőség várja az idelátogatókat. Ilyenkor már nem kínoz a nyári kánikula, kényelmesen fel lehet fedezni a környék természeti kincseit, kulturális értékeit vagy akár élvezni a termál és élményfürdőket.

Kovács apartman, Gyenesdiás Kovács apartman, Gyenesdiás Kovács apartman, Gyenesdiás Kovács apartman, Gyenesdiás

A Keszthelyi-hegység számtalan túralehetőséget kínál hűvösebb időben is, akár a hét minden napjára lehet egy kitáblázott túraútvonalat választani. Kilátók, vulkanikus hegyek gyönyörű panorámával, források, kőtenger, barlangok, tanösvények, a Balaton Felvidéki Nemzeti Park bemutatóhelyei és még sok más felfedezésre váró természeti érték hívogat egész évben.

A túrázás mellett a legtöbb aktív program is egész évben űzhető: kerékpározás a Balaton körüli Bringakörúton vagy hegyi terepen, sportlövészet, nordic walking, stb. és kiváló szánkópályáinkról se feledkezzünk meg!

Kovács apartman, Gyenesdiás Kovács apartman, Gyenesdiás Kovács apartman, Gyenesdiás Kovács apartman, Gyenesdiás

A kultúra szerelmesei is egész évben találnak maguknak kedvükre való programot, látványosságot. Keszthely, a Balaton és a múzeumok fővárosa rengeteg lehetőséget kínál. Több mint 10 múzeum, köztük a Festetics kastély kínál több napra való látnivalót.

Évről-évre megrendezésre kerülő rendezvények várják Önt is egész évben Gyenesdiáson, Keszthelyen és a környékbeli településeken: tavasszal Rügyfakadás, Lepketúra, Pünkösdi szezonnyitó családi programok, Keszegfesztivál, ősszel szüreti mulatságok, várjátékok, Keszthelyi Táncpanoráma, Süllőfesztivál, télen pedig Márton napi libasütés, adventi gesztenyesütés, adventi gyertyagyújtás családi programokkal, karácsonyi kézműves vásárok, farsangi fánkparti, horgász- és vitorlásversenyek, hogy csak néhányat említsünk.

Nem említettük még az őszi „gombavadászatot”, az esernyő méretű őzlábakat, a mandulavirágzást, a rododendronok nyílását tavasszal és még rengeteg dolgot, amiért érdemes ellátogatni hozzánk, a Balatonhoz ősszel, tavasszal és télen is! Reméljük felkeltettük érdeklődését, és hamarosan Ön is élvezheti a Balaton többi arcát, a környék szépségeit, a változatos programokat, valamint a csendet és a nyugalmat.

Ajánlatkérés

Kovács apartman, Gyenesdiás Kovács apartman, Gyenesdiás Kovács apartman, Gyenesdiás Kovács apartman, Gyenesdiás